Nissan Skyline GTR vagy mi
| Szerző |
Üzenet |
|
csr
Dumazsák
Csatlakozott: hétf. máj. 24, 2004 2:18 pm Hozzászólások: 631 Tartózkodási hely: Budapest
|
zsg!
Hogyne adnánk magasabb áron nincsen rajta hiteljutalék. És igazából teljesen mindegy hogy te fizeted-e ki vagy a bank, tökmindegy kiutalja át a számlára. Ugyanis kp-ba már nem hozhatod be mert jelentés kell írni 3,6millió feletti befizetés esetén, de ez nem egy összegre értendő hanem egész évre pl bejössz ma április 25-én veszel egy kocsit befizetsz 2milliót a pénztárba és ne adj isten letöröd a kocsidat 2009 márciusában és nincsen cascód és 1.6millió a kár azt is befizeted már is írhatom rólad a jelentés. Szóval nekem miért éri meg ha kp-val fizetsz egy érvet mondjál légyszi?  Sőt igazából most már ha hitelre veszed az sem éri meg mert a legtöbb autón nincsen egy deka jutalék sem mert akciós hitel fut az összes autón. Most nem sírni szeretnék mert minek csak a tisztán látás végett. Amerika és köztünk 3 vagy inkább 4 óriási különbség van nagyobb árrés hiszen nagyobb piac egy kis dealer több autót ad el bármilyen márkából mint itt Magyarországon az importőr. Az ÁFA kisebb, nincsen regisztrációs adó és az eladások méretének köszönhetően nem a gyár diktál hanem importőr ma Magyarországon nem így van itt az-az autó és az a felszereltség jön ami maradt ez egy ilyen világ a piac diktál nálunk az eladások olyan parányiak hogy egy gyárnak fel sem tűnne ha ide nem hozna autót na jó ez erős túlzás.
|
| pén. ápr. 25, 2008 8:46 am |
|
 |
|
zsg
Törzsvendég
|
csr írta: zsg! Hogyne adnánk magasabb áron nincsen rajta hiteljutalék. És igazából teljesen mindegy hogy te fizeted-e ki vagy a bank, tökmindegy kiutalja át a számlára. Ugyanis kp-ba már nem hozhatod be mert jelentés kell írni 3,6millió feletti befizetés esetén, de ez nem egy összegre értendő hanem egész évre pl bejössz ma április 25-én veszel egy kocsit befizetsz 2milliót a pénztárba és ne adj isten letöröd a kocsidat 2009 márciusában és nincsen cascód és 1.6millió a kár azt is befizeted már is írhatom rólad a jelentés. Szóval nekem miért éri meg ha kp-val fizetsz egy érvet mondjál légyszi?  Sőt igazából most már ha hitelre veszed az sem éri meg mert a legtöbb autón nincsen egy deka jutalék sem mert akciós hitel fut az összes autón. Most nem sírni szeretnék mert minek csak a tisztán látás végett. Amerika és köztünk 3 vagy inkább 4 óriási különbség van nagyobb árrés hiszen nagyobb piac egy kis dealer több autót ad el bármilyen márkából mint itt Magyarországon az importőr. Az ÁFA kisebb, nincsen regisztrációs adó és az eladások méretének köszönhetően nem a gyár diktál hanem importőr ma Magyarországon nem így van itt az-az autó és az a felszereltség jön ami maradt ez egy ilyen világ a piac diktál nálunk az eladások olyan parányiak hogy egy gyárnak fel sem tűnne ha ide nem hozna autót na jó ez erős túlzás.
Én azt írtam: egy összegben. Ez nem egyenlő készpénz. Az átutalás intézményét azért ismerem.
Kifejtem bővebben, mi a szánalmas. Az, hogy egy termék árára mást és mást mondanak a kereskedők, attól függően, hogy:
a, A központi marketing éppen mivel hülyíti a népet
b, Az asztal mögött ülő salesman mennyire csirkefogó
Példa az elsőre:
Rönó kereskedésbe bemész, kérsz egy árlistát a lagunáról. Párbeszéd a következő. Mennyibe kerül, ha egy összegben fizetek? Listaár -1MFt. És akkor hogyan jönne ez ki, ha igénybe veszem a reklámozott 4,99 THM-es hitelt, mindjuk 50% kezdővel? Ja, akkor az autó ára 500 eFt-tal magasabb. Ez a szánalmas.
a, Ma már a hivatalos árlisták szerepe csak arra korlátozódik, hogy kiszolgálják az aktuális népbutító marketinget (Citroen 30% árengedménnyel!!. Csak most, amíg a készlet tart!!).
b, Ha egy termék ára 100 Ft, akkor nehezen veszi be a gyomrom, hogy időnként meg 108. Ne tartsunk értekezést az aktuális kamatlábakról, ez szimplán becsapás. Olyan, mint az ingyenesnek hirdetett hitelkártya, amire 50% kamatot szednek.
c, Különösen szánalmas, hogy a mai Magyarországon már csak az a marketing tud sikeres lenni, ami az emberi butaságra és becsaphatóságra épít. Ilyen szintig azért soha nem engednek el egy német, vagy akár amerikai rendszert. Nem ezért, mert ott genetikailag okosabbak az emberek, hanem azért, mert a piacfelügyelet intézményei nem engedik a népbutítást és becsapást egy bizonyos szint fölé emelkedni. Nálunk - megfelelő előkészítés után - még partnerek is benne. Ez az egész országot minősíti, de ez messzire vezet.
Példa a másodikra:
Bementem egy citrom kereskedésbe, és árat kértem egy autóra, egyösszegű fizetésre. Mindezt fekete öltönyben. Azt mondja a kereskedő 110 Ft, de csak nekem, mert adott 5 Ft kedvezményt a listaárból az egyösszegű fizetés miatt. Gyanús volt ez nekem, ennél olcsóbb árakat gyanítottam. Másnap elküldtem fateromat, aki nyugdíjas, hogy kérdezze meg ugyanazt (kifizették a nyugdíj előtakarékossági betétemet szöveggel). Neki csak 95 Ft volt ugyanaz az autó.
a, ne mond, hogy ez csak a francia márkékra igaz, hasonlókat tapasztaltam más típusoknál is.
b, a valós árlisták hiánya, a szándékoltan kibogozhatatlan csomagkapcsolt akciók eleve beépítik a rendszerbe a manipuláció lehetőségét, amit a végponton ülő kereskedő, akinek az árrésre fizetik a jutalékát, ki is használ. Azért tartom ezt szánalmasnak, mert az importőrök nagy része szabványosította és ipari szintre emelte a pitiáner trükközést.
c, Mindez persze a kereskedőkre is visszaüt, mert a vevők egy része ma már azt se hiszi el, amit a kereskedő kérdez. És így generálunk egy szép frusztrált rendszert magunknak, ahol egy idő után mindenkinek megvan a maga gyomorfekélye.
|
| pén. ápr. 25, 2008 10:34 am |
|
 |
|
Shongi
Dumazsák
Csatlakozott: vas. nov. 07, 2004 11:12 am Hozzászólások: 5362 Tartózkodási hely: Győr
|
ez amitket irsz a kiflitöl a családi házig és tovább is igaz sajnos ma az országra..keserü szájizzel napokat végig élő emberek vannak ma többségben,,ők is tudják h lépten nyomon lehuzzák őket,,de valahol beletörödtek,nem sok mindent tudnak tenni,mondaná a haverom erre h ja többet kell kereseni,,de egy idő után szinte csinálhatsz bármit megvan a maximum h mennyit keresel.
pont sokat járok most uj kis házakkal boritott környékeken.nagy kamu a látsztat.uj ház,uj autok(pl octavia 1.4 meg hozzá clio 1.0),,beszélgetek ugye a tulajokkal,,mindenki csak a problémákat sorolja,,meg h arra sincs ideje h lenyirja a fűvét,,mondok egy jo árat,,látom a fején h ingyen gondolta.
győrbe pl nagyon látszik az éjszakákon hétközbe is és hétvégén is h kihalt a város.már nem mennek szorakozni az emberek,nincs szombat este nyüzsgés a sétáloutcán,nem kell sorbaállni a mozinál jegyért(azér 1 fagyizot tudok ahol 50méteres sorr áll mindig
.  )
régota gondolom h áá már nem lessz roszabb az élet a mindenapokba,,de ahogy telnek az évek egyre szarabb minden,,és amikor már azthinném h ez nem lehet roszabb akkor puff meg egy huzás meg egy uj adó meg ki tudja mi..
(nem politizálni akarok,,csak egy észrevételt irtam le az élet minőség látható romlásárol)
_________________ __
"" imád előzni, de nem kedves..
|
| pén. ápr. 25, 2008 12:01 pm |
|
 |
|
tarka
Törzsvendég
|
a válasz eygszerű, ügyfélszegmentáció. aki nem árérzékeny, nem alkuszik, nem hasonlít össze árakat az többet fizet. Aki viszont élelmes, körülnéz, több árajánlatot is begyűjt, és erre arra hivatkozik az k nagy árengedményt kap. nem tudom máshol ez hogy van, de nálunk különböző konstrukciókban - új ügyfeleknek internet, hűségnyilatkozat, nehez elérhető, elsőre nem ajánlott csomagok - mindenhol így van.
pl biztosító: ha nem kötöd újra szinte minden évben a kötelezőt és a cascot a legtöbb helyen többet fizetsz.
Anglia mobilszolgáltató: ha fel akarod mondani s ezrződést és sokat telefonáltál akkor átkérenk a save deskre, ahol kapsz sokkal sokkal jobb ajánlatot csak maradj.
bankok: fizess be csomagokra, és lényegesen jobbat kamatokat kapsz fix összegért, de utána kell számolni, és kell egy nagyobb összegű megtakarítás vagy hitelfelvétel hogy megérje.
|
| pén. ápr. 25, 2008 12:26 pm |
|
 |
|
Richie
Dumazsák
Csatlakozott: szer. okt. 18, 2006 1:33 pm Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Győr
|
Éljen a kanapé adó meg az internet adó  Lassan a szellentést is megfogják adóztatni. Igazából a legnagyobb baj sztem az adókkal hogy semmi látszatuk nincs. Az utak szarok (az a paraszt aki építi nem azon az úton jár? vagy neki mindegy mert minden hónapban vesz egy új sokmilliós autót azt szevasz) a kórházakban áldatlan állapotok vannak stb... Na akkor irány amerika vagy japán? Amcsiba legalább bal oldalon van a kormány
De ne keseregjünk hisz minden nap beülhetünk egy Subaruba (ha épp jó a kocsi), sokan ezt sem engedhetik meg maguknak sajnos.
Az amcsik meg bekaphatják! 11 milka egy ilyen autóért... És ebből hogy lesz 22miller itthon? Van a vám meg reg adó ez ok, vagyis nem ok mert a regadó ütközik az eu érdekeivel ugye. Mégis van... De ettől még nem kéne hogy a duplája legyen...
Na de nézzük a dolgok jó oldalát, azért vannak pozitiv dolgok is!
|
| pén. ápr. 25, 2008 12:27 pm |
|
 |
|
wolfblind
Dumazsák
Csatlakozott: szomb. dec. 11, 2004 9:27 pm Hozzászólások: 1854 Tartózkodási hely: under pressure, over 3,5k rpm
|
rodman73 írta: De ne keseregjünk hisz minden nap beülhetünk egy Subaruba (ha épp jó a kocsi), sokan ezt sem engedhetik meg maguknak sajnos.
Az amcsik meg bekaphatják! 11 milka egy ilyen autóért... És ebből hogy lesz 22miller itthon? Van a vám meg reg adó ez ok, vagyis nem ok mert a regadó ütközik az eu érdekeivel ugye. Mégis van... De ettől még nem kéne hogy a duplája legyen...
Na de nézzük a dolgok jó oldalát, azért vannak pozitiv dolgok is!
Ez az, amig subaru van a haznal addig azert nem olyan rossz az elet.
Az alap EU arra kivancsi leszek mennyi.
Bar az R35 eseteben nem lehet azt mondani, hogy USA mas piac mert eleve kisszerias, es EU-ban megvennenek szinte u.a. belole(lsd pl. Anglia). 11millios ar egy ilyen joszagert tenyleg szinte semmi, ha kijott volna az R34 is balosban ennyiert  korabban  .
|
| pén. ápr. 25, 2008 12:37 pm |
|
 |
|
Zeke
Dumazsák
Csatlakozott: szomb. szept. 06, 2003 11:16 pm Hozzászólások: 7688 Tartózkodási hely: Ez nem Monaco , ez Bagdad!
|
Shongi írta: mondok egy jo árat,,látom a fején h ingyen mondolta.
-||-
meg lehet érteni akereskedői szemléletet is , az van amit összekapar magának , ha többet tesz rá több marad neki
jobb megoldásnak tartanám ha az autó ára mindenhol fel lenne tűntetve , aztán ennyi még a szalon jutaléka - színtén feltűntetve. a vevőkör megmaradna , bár nyílván elcsodálkoznának rajta , hogy mennyi a szalon jutaléka , de összességében a szolgáltatások vonzanák a vevőt , nem az átverések.
_________________ "A fék a gyávák fegyvere" /A morcos/
|
| vas. ápr. 27, 2008 9:32 pm |
|
 |
|
biohazard
Dumazsák
Csatlakozott: kedd júl. 13, 2004 1:01 pm Hozzászólások: 448 Tartózkodási hely: Budapest
|
http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main: ... 03.&351374
Lehet szedni a hüvelyeket. Talán.
Nem egy ligás a Subaruval, de még csak nem is ugyanaz a sportág.
|
| szomb. máj. 03, 2008 12:06 pm |
|
 |
|
Richie
Dumazsák
Csatlakozott: szer. okt. 18, 2006 1:33 pm Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Győr
|
És jön a V-spec is... megint sikerült egy nagyon kemény gépet összehoznia a Nissannak. GT5P-ben láttam egy videót, német autópályán tesztelték az új Skyline-t, és fékezésnél tudott 1,25g-t
Már csak 22 milla választ el egy GTR-től  Kíváncsi vagyok mekkora kampánya lesz itthon, mert a Skyline-t olyan sokan nem ismerik itt a kárpát medencében mint a Subarut vagy a Mitsubishit... De jó is lenne egy a garázsba  Mellé egy dízel lega és kész 
|
| hétf. máj. 05, 2008 11:09 am |
|
 |
|
Richie
Dumazsák
|
http://www.nissangablini.hu/szgk_gt_r.php
van 1-2 érdekesség, pl. 4 évszakos gumi...
|
| szer. máj. 07, 2008 12:32 pm |
|
 |
|
ricsimae
Dumazsák
Csatlakozott: szer. jún. 07, 2006 12:51 pm Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: bp
|
rodman73 írta: http://www.nissangablini.hu/szgk_gt_r.php
van 1-2 érdekesség, pl. 4 évszakos gumi...
Nem piti ez a kocsi.
|
| szer. máj. 07, 2008 1:01 pm |
|
 |
|
raven75
Dumazsák
|
de hogy csak Gablini papánál lehet majd kapni...
mondjuk ééértem éééén,na...
_________________ Hétszűnyű Kapanyányi Monyók,a Kapanyányi Facika
|
| szer. máj. 07, 2008 1:42 pm |
|
 |
|
Shongi
Dumazsák
Csatlakozott: vas. nov. 07, 2004 11:12 am Hozzászólások: 5362 Tartózkodási hely: Győr
|
ezt láttuk 1x stipestinél arra járni?
komoly a rendszáma
http://indafoto.hu/iron/image/839603-51114ffa/41001
_________________ __
"" imád előzni, de nem kedves..
|
| csüt. máj. 08, 2008 9:42 pm |
|
 |
|
tarka
Törzsvendég
|
|
| pén. máj. 09, 2008 9:45 am |
|
 |
|
raven75
Dumazsák
|
valamiért azt hittem,a TC-n lesz az első "magyar" teszt...de a vezess.hu nyert.
változatlanul szép a kocsi,fehérben (is).
http://www.vezess.hu/teszt/vezettuk_nis ... las/14150/
főmágus...tiszta japán James Brown,nem? 
_________________ Hétszűnyű Kapanyányi Monyók,a Kapanyányi Facika
|
| szer. máj. 14, 2008 3:06 pm |
|
 |
|
lezle
Dumazsák
Csatlakozott: hétf. júl. 15, 2002 6:56 am Hozzászólások: 2041 Tartózkodási hely: Budapest
|
a Banzai ehavi számában írják, hogy a JUN még azért nem esett nki ezerrel tuningolni, mert 8mill. yen az ára és az japánban drága, kivárnak, hogy mit reagál a piace (amúgy szerintem rossz duma csak a JUN részéről, de aztért vicces)
hát ha itt lenne 8millio yen átszámítva 
_________________ lezle
|
| szer. máj. 14, 2008 3:56 pm |
|
 |
|
Nokiafan
Fórum Admin
Csatlakozott: pén. júl. 12, 2002 7:01 pm Hozzászólások: 16850 Tartózkodási hely: Galgahévíz / Biatorbágy
|
Ez is jó nehéz autó lett... 
_________________ Think. Feel. Drive.
|
| szer. máj. 14, 2008 3:57 pm |
|
 |
|
lezle
Dumazsák
Csatlakozott: hétf. júl. 15, 2002 6:56 am Hozzászólások: 2041 Tartózkodási hely: Budapest
|
amúgy Ecutek már dolgozik rajta, vettek egy szép fehéret és azt nyúzzák
_________________ lezle
|
| szer. máj. 14, 2008 5:39 pm |
|
 |
|
Richie
Dumazsák
|
majd a v-spec könnyebb lesz  amúgy sajnos manapság a nagyobb tömeget nagyobb teljesítménnyel probálják ellensúlyozni a gyártók, ami a vezethetőség kárára megy legtöbbször szerintem. nem régen vittek egy új m5-sel, ami ugyan nagyon erős autó, de viszont marha nehéz, és kanyarodni életveszély vele.  egy baromi erős, de nehéz autó, semmi több. na jó, a hangja is kellemes azért.
na majd a subaru-toyota közös spurtkupé remélem könnyü lesz, hátsókerekes és olcsó lesz itthon is.
|
| csüt. máj. 15, 2008 12:18 pm |
|
 |
|
Mickey
Dumazsák
Csatlakozott: csüt. feb. 17, 2005 3:36 pm Hozzászólások: 1806 Tartózkodási hely: Dunakeszi
|
|
| szer. máj. 21, 2008 3:25 pm |
|
 |
|